Saramacca middernacht in beweging op World Challenge Day

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIn verband met World Challeng Day 2013 is in het district Saramacca gisteren om 00.00 uur een bewegingsactiviteit georganiseerd. In het Jaques Eliazerstadion te Groningen hebben vertegenwoordigers van het commissariaat, het Korps Politie Suriname, het Korps Brandweer Suriname, het Nationaal Leger alsook enkele sporters van Groningen deelgenomen. Na de bewegingsactiviteiten was er ook een voetbalwedstrijd, waarbij het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) uitkwam tegen een selectie van de politie en het ministerie van Defensie. Na strafschoppen wonnen de gewapende machten de wedstrijd.
De voorzitter van de Saramacca Sportbond, Edgar Goedhoop, deelde de aanwezigen mede dat de gehele wereld in verband met Challenge Day in beweging zal zijn. ‘Bewegen is heel goed voor de gezondheid. Bewegen houdt je gezond en fit’, aldus Goedhoop. Tjanderdath Gopal, gewestelijk politiecommandant van Saramacca, was heel tevreden met de opkomst. Hij vroeg de aanwezigen om meer van zulke activiteiten te organiseren, aangezien bewegen en sporten de saamhorigheid bevordert. Hij haalde aan dat er zoveel takken van sport zijn die actief bewegen stimuleert.
De districtscommissaris (dc) van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, zei dat in het geheel district op verschillende plaatsen activiteiten zijn gepland door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Men wil dat een ieder gedurende 5 minuten in beweging is. De dc was zeer enthousiast met de opkomst op het middernachtelijk uur. Hij is ook de mening toegedaan dat we elke dag in beweging moeten zijn. Ramdhani roept een ieder op om dagelijks te bewegen.
De dc zegt verder dat gelet op de belangrijkheid van bewegen en sporten er in het programma van 140 jaar Hindoestaanse Immigratie ook sportactiviteiten zijn opgenomen. Deze vinden plaats op dinsdag 4 juni 2013 in het Eliazerstadion. Er zijn slagbal- en voetbalwedstrijden gepland, waaraan alle doelgroepen zullen deelnemen. De sportactiviteiten gaan door tot zeker 5.00 uur in de middag.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!