Halskettingrover krijgt hogere straf dan geëist

De scholier, Gregory Kontou, gaat voor 2 jaar de bak in. Op 25 maart 2013 beroofde hij op de openbare weg in het stadscentrum een vrouw van haar gouden halsketting. De vrouw verklaarde op de zitting dat zij altijd alert is. Op die dag hoorde zij voetstappen; zij keek om en zag de verdachte. Ze was op een kruising. Zij voelde een harde slag op haar borst en gelijk hierna werd haar ketting weggerukt. De vrouw belde de politie. Dezelfde dag werd Kontou aan de Prinsessestraat aangehouden. Tijdens de spiegelconfrontatie herkende de vrouw de rover positief. Hij had na de snode daad een andere trui aangetrokken. Ook de gele trui welke hij tijdens de beroving aan had, is teruggevonden op hem. Kontou verklaarde bij de politie dat hij een Blackberry-toestel wilde kopen; dit was de reden van de beroving.
Op de zitting verklaarde de verdachte dat hij student is van de LTS. Tevens is hij ook al vader. De openbare aanklager, Rayshree Koendan, achtte de beroving, mede gelet op de verklaring van de verdachte, wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste een straf van anderhalf jaar met aftrek.
Kontou betuigde spijt in zijn laatste woord. Kantonrechter Albert Ramnewash achtte het feit ook bewezen. Hij achtte de eis aan de lage kant. De magistraat bracht de straf op 2 jaar met aftrek. Volgens verklaring van de benadeelde ging zij naar de stad om boodschappen te halen toen zij door de verdachte werd beroofd. De magistraat veroordeelde Kontou tot 2 jaar met aftrek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!