Gewelddadige en gewapende rover na 6 jaar veroordeeld

Humphrey Poina pleegde op 4 maart 2007 een beroving op de openbare weg. Hij had een 10-jarige jongen van diens halsketting, bracelet en een mobiele telefoon beroofd. De benadeelde zag de rover dit jaar in de maand maart ergens en herkende hem positief. Hij haalde de politie erbij en gaf aan dat hij de rover is die hem beroofd had. Tijdens de beroving had de rover een revolver getrokken en een schot gelost, waarbij de jongeman getroffen was aan zijn middelvinger. Na bijkans 6 jaren herkende de benadeelde de dader. Op de zitting verklaarde het slachtoffer dan hij zeker is van zijn zaak dat deze verdachte hem op die dag had beroofd. Hij herkende de man aan zijn gezicht. De kleding en de pet, zoals het slachtoffer had beschreven, zijn na 6 jaren teruggevonden in de woning van de verdachte. Dit overtuigde de vervolgingsambtenaar, Shanta Mahadew nog meer. Zij eiste tegen Poina een straf van 2 jaar en 6 maanden met aftrek.
De verdachte bleef erbij dat hij onschuldig is en dat hij niet de werkelijke rover is. Kantonrechter Albert Ramnewash achtte de beroving met geweld wettig en overtuigend bewezen. De magistraat achtte geen reden aanwezig om van de eis af te wijken en veroordeelde Poina conform de eis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!