Governor CBvS: ‘Samenleving moet financieel bewust worden’

De governor van de Centrale Bank van Suriname, Gillmore Hoefdraad, vindt dat het tijd is voor financieel bewustzijn in Suriname. In dit kader is de bank bezig met een programma Financiële Educatie om de samenleving bewust te maken van de financiële diensten en hoe daarvan gebruik te maken. De bank is bezig een financieel kenniscentrum op te zetten om de samenleving te informeren wat de mogelijkheden zijn op financieel vlak en hoe deze te gebruiken. Zo zijn er modules klaar om scholieren de basis van financieel denken bij te brengen. Daarna volgen de ondernemers, zegt Hoefdraad.
Een belangrijk onderdeel voor de governor is een kredietregistratiesysteem. Naast een goede dataset kan er met dit systeem ook geregistreerd worden welke behoeftes er zijn en hoe daarop in te spelen. Het brengt ook een stukje professionalisering en regulering binnen de financiële sector, waarin overmatig consumptieleningen een groot probleem vormen. Daarnaast is het voor zowel de sector als de consument een rugdekking.
Binnen enkele weken komt er een uitgebreid seminar in samenwerking met de IFC Wereldbank, waarbij er met stakeholders zal worden gekeken hoe invulling te geven aan het kredietregistratiesysteem.
Suriname is een jonge natie waar er nog veel moet gebeuren volgens de governor, maar met hard werken lukt het wel.
 

error: Kopiëren mag niet!