Vliegenplaag Houttuin en omgeving door vuilstortplaats Ornamibo

Bewoners van Houttuin en omgeving hebben vanaf de regentijd haar intrede heeft gedaan, last van een grote en vooral hinderlijke vliegenplaag. De buurtbewoners geven aan dat het onmogelijk is om rustig te koken. Zelfs eten vergaat hen heel moeilijk. ‘Je moet immers steeds opletten dat je met een hapje eten ook niet een vlieg in je mond krijgt. De oorzaak van de vliegenplaag in dit gebied en omstreken ligt zo goed als zeker bij de vuilstortplaats  te Ornamibo, die op vrij korte afstand is van het woongebied.’ De buurtbewoners geven aan dat het onmogelijk is om een raam of deur open te laten. ‘We leven als gevangenen  in ons eigen huis’, wordt er geklaagd.  Zij vrezen dat de vliegenplaag negatieve gevolgen kan hebben voor de gezondheid.
De buurtbewoners willen meer dan ooit dat de vuilstortplaats gesloten wordt. Herhaaldelijke acties vanuit de actiegroep SOS hebben tot op heden geen bevredigende resultaten opgeleverd. Volgens de buurtbewoners lijkt het erop alsof de regering geen oor en oog heeft voor de problemen die worden veroorzaakt door de vuilstortplaats in zo een grote woonwijk. De bewoners vinden toch dat het van billijkheid zou getuigen om als voorloper naar definitieve besluiten toe, tenminste wat te doen aan de bestrijding van de vliegen.

error: Kopiëren mag niet!