Twee getuigen herkennen schutter positief

Twee getuigen verklaarden gisteren dat zij de verdachte, Maikel B., positief herkennen als te zijn de schutter die op hun vader heeft geschoten tijdens de roofoverval gepleegd in hun woning. Op 17 februari werd de familie in de vroege ochtend overvallen door drie gewapende rovers. De vrouw des huize werd onder bedwang gehouden met een mes. Haar zoon raakte in een worsteling met een van de rovers, terwijl de derde met de heer des huizes bezig was. De zoon verklaarde op de zitting dat een van de rovers in de slaapkamer van de baby wilde gaan. Hij hield hem tegen en duwde hem keihard naar buiten. De rover sprong over de schutting. De moeder liep een sneewond op haar linkerhandpalm.
Terwijl de zoon een van de daders vasthield, schreeuwde de andere rover tegen hem om zijn vriend los te laten. Toen hij geen gehoor hieraan gaf, schoot hij gericht op het bovenbeen van de vader. De daders hebben niets kunnen meenemen. Integendeel hebben zij een tas inhoudende een schroevendraaier, een cutter en een mes achtergelaten. Na hun daad kozen zij het hazenpad. Uit de getuigenis van de zoon blijkt dat de vluchtauto ergens aan de Welgedacht C op hen wachtte. De dochter zag buiten het huis overal bloed. Zij zag haar vader op de vloer liggen met een schotverwonding. Zij herkende de schutter. Volgens verklaring van de getuigen hadden de rovers maskers op.
De politie van De Nieuwe Grond werd gealarmeerd. De politiemannen zetten hun leven op spel om de daders in de kraag te vaten. Het voertuig van de daders werd tot stoppen gebracht. Het werd klemgereden, maar toch zagen de overvallers kans om weg te rijden. Uiteindelijk verloor de bestuurder de controle over de besturing en kwam het voertuig in een trens terecht. Ook een politievoertuig kwam in de trens terecht. De taxichauffeur, Fabian G., trachtte nog te vluchten. De sterke arm schoot gericht op de armen van de verdachte. De politie arresteerde samen 4 verdachten.
Advocaat Oscar Koulen en Raoul Lobo verzochten de rechter om de vrijheidsbeneming van hun cliënt Fabian, die slechts als taxichauffeur heeft gediend, te schorten c.q. op te heffen. Koulen gaf aan dat zijn cliënt betrokken is geweest na het delict. Koulen gaf aan dat zijn cliënt geen voorkennis had. De zoon van het slachtoffer had zijn cliënt in het ziekenhuis gezien. Volgens de advocaat kan aan zijn cliënt geen medeplichtigheid worden verweten. Hij gaf aan dat indien de kantonrechter negatief mocht beslissen, zijn verzoek was dat hij de politie als getuige wil horen. Lobo gaf aan dat de aanhouding niet op de juiste wijze is geschied. Het bewijs zou volgens Lobo onrechtmatig zijn verkregen. Zijn cliënt is naar zeggen van de advocaat door een militair geschoten die geen opsporingsbevoegdheid heeft. Hij gaf aan dat er met een rifle is geschoten. Hij concludeerde dat er disproportioneel geweld was aangewend.
De vervolging, Nirmala Maikoe, verzette zich tegen het verzoek. Kantonrechter Daniele Karamatali gaf de helderheid aan van de vlucht van de verdachte. Ondanks zoveel aanmaningen was hij doorgereden en nadien probeerde hij zich uit de voeten te maken, waardoor er op hem is geschoten. Zij besliste negatief over het verzoek van de raadslieden. Zij gaf aan dat zij de politie niet zou laten dagvaarden, omdat de advocaat niet de juiste manier had gebruikt om dat te laten doen. Zij beschouwde het verzoek van de advocaat als te zijn niet gedaan. Op de volgende zitting zullen de twee medeverdachten als getuigen worden gehoord. Het viertal blijft in detentie.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!