1ste district governor Lions District 60 overleden

Jan van Marion, oud-Charter-lid van Lions Club Paramaribo Central en tevens medeoprichter van District 60, thans Multiple District 60, de overkoepelende zusterorganisatie van Lions International in de Caribbean, is overleden. Hij werd 99 jaar en overleed kort na opname in het AMC te Amsterdam rond middernacht van zondag op maandag. Om gezondheidsredenen vertrok hij enige jaren terug en wel in het jaar 1980 met Partner in Service, Carmelita, naar Nederland. Jan heeft in de beginjaren van het Lionisme vanaf het jaar 1957 in Suriname en Guyana baanbrekend werk verzet, o.m. bij de totstandkoming van District 60. Daarvoor heeft hij zijn gehele woning beschikbaar gesteld van de organisatie. Hij heeft bovendien 2 opeenvolgende  termijnen vanaf 1961 de functie van district governor mogen vervullen.
Van Marion bekleedde verschillende bestuursfuncties in zijn moederclub, te weten Lions Club Paramaribo, thans Lions Club Paramaribo Central, waar er verschillende grote sociale projecten werden uitgevoerd ter leniging van de noden in onze maatschappij, zoals het bouwen van een tandheelkundig kliniek te Latour, het opzetten van de Lionsschool, een bibliotheek te Maretraite, het opzetten van een gebouw als hoofdkwartier voor de padvinders in Suriname, verschillende projecten ten aanzien van de verbetering van het zicht van de behoeftige kinderen, bouw bushuisjes, plaatsing van vuilnistonnen en verstrekking van voeding aan schoolkinderen.
Verder heeft Van Marion vanuit Lions Club Paramaribo Central andere clubs gecharterd, tot in de Georgetown  (Guyana) en Trinidad. De enige nog in leven zijnde Charter-lid van LC  Paramaribo Central is Fellow Willem Moll, thans 92 jaar oud, die ook om gezondheidsredenen in Nederland verblijft.

error: Kopiëren mag niet!