Santokhi: ‘Kiezen voor beleid en visie in plaats van alleen populariteit’

Santokhi‘Een peiling indiceert een schatting, die afhankelijk is van tijd, plaats, omstandigheden en de vraagstelling ervan. Populariteit is maar 1 aspect bij leiderschap en/of verkiezingen; ik denk dat kiezers nu ook kijken naar track records, visie en capaciteit van personen. Deze zaken moeten ook meegenomen worden in de peiling. Als VHP-voorzitter ben ik bezig structuren, beleid, programma’s en ontwikkelingen in place te brengen in de VHP, die de partij aantrekkelijk moeten maken voor een ieder, maar ook de partij moet klaarstomen naar de verkiezing van 2015 toe, waardoor men kan kiezen voor beleid en visie in plaats van alleen populariteit.’ Woorden van VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Santokhi ligt in de laatste opiniepeiling niet ver achter Desi Bouterse qua populariteit. Volgens peilingbureau Sesos haalt de oud-minister van Justitie en Politie een score van dertig procent als favoriete presidentskandidaat. Bouterse is bij iets meer dan veertig procent van de respondenten de kandidaat.
‘Populariteit is leuk, maar om een partij te kunnen besturen en een land te kunnen leiden, heb je andere kwaliteiten nodig’, zegt Santokhi aan Dagblad Suriname. ‘We zien dat duidelijk bij de huidige president, waarvan de peiling zegt dat hij populair is, maar dat hij veel problemen heeft om het land te besturen, gezien de vele problemen in het land, die hij niet kan aanpakken.’
De meeste respondenten die voor Bouterse gaan, zitten in de leeftijdsklasse van 18 tot en met 25 jaar. De groep die Santokhi als favoriet heeft, is merendeels ouder dan 25 jaar. De meeste steun voor Bouterse komt van de Afro-Surinamers, Javanen en Inheemsen.
Ook bij Chinezen en Marrons is er aardig wat steun voor het staatshoofd. De minste aanhang heeft hij bij de Hindoestanen. De twee leiders scoren qua prestatie ongeveer even goed. Voor zijn prestaties krijgt Bouterse bijna een acht. Santokhi krijgt ongeveer evenveel als oppositieleider. Volgens Sesos is een groot deel van de respondenten voorstander van een coalitie van de VHP en NDP. Dat dan na de verkiezingen van 2015.
Widjai Ganesh
 

error: Kopiëren mag niet!