‘In ‘Ay Kaash’ uit ik mijn gevoelens voor mijn grote liefde’

InMet zijn deelname als componist aan het allereerste Hindi Pop Festival 2013 toont Fariz Barsatie zijn veelzijdigheid. Suriname, in het bijzonder de jongeren, kennen hem als een goede zanger. Met zijn compositie ‘Ay Kaash’ toont hij een andere zijde van zichzelf. Maar zingen blijft zijn grote passie. Vandaar dat hij zijn eigen pennenvrucht dan ook zelf zingt. Barsatie zegt dat hij toch wel vaker zijn eigen liederen componeert. ‘Ay Kaash’ is een stukje eigen ervaring zegt Barsatie. Het gaat over de liefde en de vrees om dat kenbaar te maken. ‘In ‘Ay Kaash’ uit ik mijn gevoelens voor mijn grote liefde.’ Barsatie zegt dat vanaf de release van zijn lied, hij heel veel positieve reacties heeft ontvangen. ‘Ik ben heel blij dat mijn lied de harten van mensen raakt.’ Bescheiden als hij is, zegt hij ook bijzonder trots te zijn op de andere composities. Vandaar dat hij de andere componisten op het hart drukt om elkaar niet te zien als concurrenten, maar als vrienden die heel veel kunnen betekenen voor de Surinaamse muziek.
De jonge zanger stelt het initiatief van Ra-Ni Entertainment om een componistenwedstrijd te organiseren, bijzonder op prijs. ‘Dit moest in feite al lang gebeuren, maar alles gebeurt op zijn tijd. Misschien is de tijd voor een eigen Hindi Popfestival er pas nu.’ Suriname is in vergelijking met de landen in de regio vrij achter als het aankomt op eigen composities. Met het Hindi Popfestival hoopt Ra-Ni Entertainment daar verandering in te brengen. ‘Ik ben blij met de start en weet dat er in de toekomst nog grotere dingen zullen gebeuren.’ Barsatie zegt graag zijn medewerking te zullen geven bij het tweede Hindi Popfestival. ‘Ik zou graag de nieuwe componisten willen begeleiden.’
Naast Fariz Barsatie staan de volgende personen met hun compositie in de finale: Priya Jewan, Toefail Alibaks, Sachin Bhikharie, Radjinder Lakhichand, Arnold Malahe, Viresh Oedietram, Kris Ramjas, Satish Sewgobind en Jan Soebhag. De begeleiding is in handen van het Yaadgaar Orchestra onder leiding van maestro Riaz Ahmadali.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!