Remie Burke wederom beste op Gator Nationals

IFIn de derde week van mei heeft de 8ste danner karate Remie “The one armed warrior” Burke geparticipeerd aan de Gator Nationals martial arts championships. De wedstrijden werden in het convention hall van het Hilton hotel in Daytona Beach gehouden. Hanshi Burke heeft vaker meegedaan aan deze wedstrijden en heeft ook vaker gewonnen.
Hij heeft meegedaan aan de onderdelen Continuoussparring en Pointsparring. Burke had al eerder aangegeven te zullen stoppen met Continuoussparren, maar besloot ondanks wat kniegewrichtsproblemen toch tenminste dit jaar nog te participeren aan dat onderdeel. Continuoussparren is een versie van het kickboksen. Men neemt deel met 10 ounz handschoenen en moet zoveel mogelijk scoren binnen 2 minuten; dan wordt de tijd stilgezet. Bij het Pointsparren wordt de tijd constant stilgezet als men een punt heeft gescoord. 1 punt voor een handtechniek en 2 punten voor een techniek gescoord met de benen.
Bij het Pointsparren eindigde Hanshi Burke bij de heavyweights op de 2e plaats en bij Continuossparren masters 30plus eindigde hij op de eerste plaats. Bij het Continuoussparren was hij ook dit jaar de oudste deelnemer.
Hanshi Burke gaat zich nu concentreren op de US-Open world Championships in Orlando, Florida. Deze wedstrijden zijn de grootste martials arts kampioenschappen in de wereld en worden op  5 en 6 juli a.s. gehouden.

error: Kopiëren mag niet!