Nieuw competitiesysteem SVB vanavond op schopstoel

Het nieuwe competitiesysteem van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) dat het komend seizoen moet ingaan, staat vanavond mogelijk op de schopstoel. Dit nieuwe voorstel werd op 4 januari 2013 aangenomen door 15 van de 32 stemgerechtigde leden. Zes leden stemden tegen. Nu hebben 19 stemgerechtigde leden een algemene ledenvergadering (alv) aangevraagd om het nieuw systeem nietig te verklaren en weer terug te gaan naar de oude situatie voor het komend seizoen. ‘Vanavond moet er een besluit genomen worden’, zegt Keshopersad Gangaram Panday, secretaris van Randjiet Boys en woordvoerder van de aanvragers van de alv. Toen het nieuw voorstel in januari werd aangenomen, waren de lidbonden niet voldoende geinformeerd wat het nieuw systeem allemaal inhield.
Een Hoofdklasse van 18 clubs, geen Eersteklasse. Dat is in grote lijnen het nieuw systeem. Volgens de aanvragers wordt de stap van de lidbonden naar de Hoofdklasse te groot en omgekeerd ook. ‘Clubs die uit het lidbondentoernooi promoveren naar de Hoofdklasse, moeten een compleet nieuw team bij elkaar kopen om tegenstand te kunnen bieden aan de tegenstanders. Omgekeerd degradeer je vanuit de Hoofdklasse meteen terug naar een lidbond’, zijn enkele zorgpunten van de aanvragers. Ook zullen veel clubs het geld niet kunnen opbrengen om 34 wedstrijden af te werken in de Hoofdklasse op uit- en thuisbasis, die First Division zal gaan heten. Enkele bonden die voor dit systeem gestemd hadden, vinden dat men verandering wil, maar voordat die komt is men er tegen.
De aanvragers hebben in elk geval een meerderheid om hun zin te krijgen. De vergadering vanavond vangt aan om 19.00 uur in het Emile de Lafuente Sportcomplex.

error: Kopiëren mag niet!