Dronken autobestuurder veroordeeld

Owen Kent is gisteren veroordeeld tot 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek, en een geldboete van SRD 500, subsidiair 3 weken hechtenis. Op 11 februari 2013 veroorzaakte Kent een aanrijding aan de Indira Gandhiweg in het district Para. Hij reed een voetganger aan, dat met zware lichamelijke letsels werd opgenomen in het ziekenhuis. Een politieambtenaar werd als getuige gehoord. Hij verklaarde dat het de politie thans niet duidelijk is hoe het met het slachtoffer gaat. Kantonrechter Daniëlle Karamatali gaf aan dat Kent onder invloed deelnam aan het verkeer. Uit verklaring van Kent blijkt dat hij verblind werd door zijn tegenligger, waardoor hij het slachtoffer niet had gezien.
De magistraat gaf aan dat de aanrijding in de nachtelijke uren heeft plaatsgevonden. Kent was op een feestje bij zijn opa. Daar had hij ongelimiteerd gedronken. De rechter merkte op dat de aanrijding voorkomen zou kunnen worden indien Kent zijn snelheid had verminderd. Ondanks hij verblind werd door zijn tegenligger reed hij met dezelfde snelheid door, waardoor de aanrijding onvermijdelijk was. De politie verrichtte een onderzoek in het voertuig van de verdachte. Volgens het onderzoek had Kent ten tijde van de aanrijding een alcoholpromillage van tweemaal de grens in zijn bloed.
Volgens de magistraat is Kent aanmerkelijk onvoorzichtig geweest. Hiervoor kreeg hij een straf opgelegd van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Voor het rijden onder in vloed kreeg hij SRD 500 aan boete opgelegd, subsidiair 3 weken hechtenis en ontzegging van zijn rijbevoegdheid voor de duur van een jaar. Ook is gebleken dat het voertuig niet herkeurd was. Hiervoor kreeg Kent een boete van SRD 150 opgelegd, te vervangen door een week hechtenis. Dit vonnis is conform de eis van de vervolging.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!