BVO – personeel niet in magazijn

‘Het is geheel onterecht als gesteld wordt dat medewerkers van het Bureau Voortgezet Onderwijs(BVO) van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling(Minov) hun intrek moeten nemen in een magazijn. De afdelingen BVO en Algemene Zaken zijn inderdaad van ruimte verwisseld. Wij verduidelijken echter dat het niet gaat om een magazijn, maar een kantoorruimte die voorlopig gebruikt werd door de afdeling Algemene Zaken voor het tijdelijk opslaan van kantoorbenodigdheden. Dezelfde kantoorruimte werd eerder gebruikt door de VVOB/Progress( het Programma Effectievere Scholen Suriname)’, zegt Minov.
Ten stelligste wordt weersproken dat de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, drs. S. Sitaldin, een opdracht tot verhuizing heeft gegeven. Verhuizingen van afdelingen geschieden in samenspraak met Algemene Zaken van het Minov.
Het hoofd BVO, Biswajeet Kali, legt uit dat de oude ruimte niet voldeed en dat de verhuizing noodzakelijk was. Hij deelde één ruimte met zijn personeel. Dagelijks ontvangt hij tientallen docenten en directies van vos-scholen op kantoor en is bij het voeren van confidentiële gesprekken, geheimhouding van eminent belang.
De ruimte waarin het BVO eerder was gehuisvest, behoorde overigens toe aan Algemene Zaken. Vanwege renovatiewerkzaamheden werd BVO enige tijd terug in de betreffende ruimte opgevangen, met dien verstande dat zij binnenkort zouden moeten verhuizen. De afdeling is zeker twee jaar hiervan op de hoogte. De leiding van het ministerie betreurt daarom de onterechte berichtgeving in de media. ‘Temeer de verhuizing in goed overleg tussen de diensthoofden van Algemene Zaken en BVO is geschied.’

error: Kopiëren mag niet!