Lange files door gewijzigde verkeerssituatie brug Saramaccadoorsteek

Lange files door gewijzigde verkeerssituatie brug SaramaccadoorsteekHet besluit van de verkeerspolitie om het verkeer over de brug bij de Saramaccadoorsteek te reguleren, heeft vele werkers, arbeiders, scholieren en andere verkeersdeelnemers in problemen gezet. Woensdagmorgen was het helemaal te gek. De file had een staart van pakweg zeven kilometers.  Mensen die via de Highway naar Paramaribo reden, stonden al bij zondagse markt op Houttuin stil, niet beseffend dat zij al in de file stonden. Het duurde ruim een uur om de brug bij de Saramaccadoorsteek te bereiken. Wel moet gezegd worden dat de meeste automobilisten zich keurig hebben gedragen en met heel veel geduld hun route hebben gevolgd. Er waren ook wel enkelen bij die via allerlei short cuts toch nog probeerden anderen voorbij te rijden. Men probeerde dan ergens rechts af te slaan om de lange file te ontwijken.
De doorsnee automobilist had het akelig gevoel dat de verkeerspolitie de drukte had onderschat. Zij hadden zich genesteld voor en na de brug, maar op die plaatsen kon je al met eenvoudige verkeersbordjes volstaan. Zo was het op de kruising Latour en Highway een complete chaos en juist daar was er geen enkele agent te bespeuren. Bij Vabi en op Dijkveld was er ook een lange file; ook daar was er niemand om zaken in goede banen te leiden.
De eerste dag is dus erg tegengevallen. Het is te hopen dat de politie door de ervaring van  woensdag wijzer is geworden en zaken beter bestudeert en uitwerkt en ook voor de juiste oplossingen zorgt.

error: Kopiëren mag niet!