13-jarige nicht beschuldigt neef van verkrachting

De moeder van een 13-jarige meisje deed op zaterdag 18 mei 2013 aangifte op politiepost Santodorp ter zake verkrachting. De moeder rook lont toen ze haar dochter uit de achterste woning op het erf zag komen. Er zijn twee woningen op het erf. Op een gegeven moment zocht zij naar haar 13-jarige dochter. Toen zij buiten op het erf ging, zag zij haar dochter van de achterste woning komen. Een broer van de moeder is daar woonachtig met zijn gezin. De moeder heeft het meisje gevraagd waarom zij zonder te melden weg was geweest.
Het meisje vertelde zowel thuis als bij de politie dat toen zij 6 jaar oud was, een neef haar had getracht te verkrachten. Op haar 11de werd zij voor het eerst verkracht. Zij hield haar mond dicht omdat haar neef haar bedreigd had om de hele buurt te vertellen over de seksuele handelingen. Uit schaamte zou het meisje haar mond hebben gehouden. De tweede keer zou de verkrachting op zaterdag zijn gebeurd. Toen werd zij door haar familie ondervraagd. De ressortcommandant van Santodorp, Kenneth Emanuels, bevestigt dit geval. Hij deelt de krant mee dat hij de zaak overgedragen heeft aan de jeugdpolitie. Hij weet niet of er enige aanhouding is verricht. Volgens Emanuels zal er pas actie worden ondernomen indien de gynaecoloog afwijkingen constateert.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!