Wiskundeolympiade op 17 juni

Wiskunde olympiade op 17 juniDe instructiebijeenkomst met de mulo-wiskundeleraren gehouden op zaterdag op het Ewald Meyer Lyceum is succesvol geweest. Voor de commissie onder leiding van Joan Doelwijt was dit een mijlpaal. Ruim 48 mulo-wiskundeleraren van 40 scholen uit stad en district hadden zich aangemeld. De belangstelling voor de olympiade is buiten verwachting. Deze bijeenkomst werd gehouden in het kader van de te houden wiskundeolympiade voor derdeklassers van de muloscholen. De leraren mochten elk een pakket inhoudende vraagstukken  en folders voor de school en hun leerlingen in ontvangst nemen. De vraagstukken werden toegelicht door de docenten Levens en Doelwijt.
De Faya Lobiwedstrijd (de olympiade) heeft een landelijk karakter en wordt op maandag 17 juni om 08.15 uur gehouden op de scholen. Uiterlijk 3 juni moet de deelname van de mulo-leerlingen aan deze Faya Lobiwedstrijd bekend zijn. Ewald Levens, voorzitter van de Vereniging Surinaamse Wiskunde- en Rekenleraren, is bijzonder trots op de Commissie Surinaamse Wiskundeolympiade die heel wat voorbereidend werk heeft verzet. Veel medewerking heeft de Suwo ook ondervonden  van het Mulodirecteurenberaad onder leiding van Maria Meye en van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling.  De overige commissieleden  van de Suwo zijn Inez Demon en Irwin Hidalgo.

error: Kopiëren mag niet!