Antiguaanse minister op werkbezoek in Suriname

Antiguaanse minister op werkbezoek in SurinameDe minister van Onderwijs, Sport, Jeugd en Gender van Antigua and Barbuda, Winston Williams Jr. was gisteren op werkbezoek bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij werd ontvangen door de onderdirecteur Personeelsbeleid, Earl Tokarijo. Een delegatie van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken onder leiding van Michael Watson was ook aanwezig bij dit onderhoud. Deze meeting wordt gehouden in het kader van de consultaties die staan in het teken van verkenning van mogelijkheden voor samenwerking tussen Suriname en Antigua and Barbuda, voornamelijk op het gebied van onderwijs, sport, jeugd en gender.
Tokarijo gaf een korte presentatie van het regeringsbeleid en belichtte hierbij de diverse beleidsgebieden van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het Nationaal Bureau Genderbeleid (NBG), een beleidsgebied van dit departement, heeft hierbij een voorname rol bij deze joint meeting. Sharon Saridjan-Tjokro, beleidsadviseur van het ministerie van Binnenlandse Zaken, heeft van deze gelegenheid gebruik gemaakt om uitleg te geven over het genderbeleid van de regering.
Volgens minister Williams Jr. is gender een belangrijk issue momenteel voor Antigua and Barbuda, omdat de gedachte nog steeds sterk aanwezig is bij de mensen als zou gender alleen een vrouwenaangelegenheid is. De bewindsman zegt hierbij een strak beleid te willen voeren, waaruit moet blijken dat de totale gemeenschap te maken heeft met gender. Hierbij gaf hij aan dat aanpak van onder andere mensenhandel en kinderprostitutie ook behoort bij de strijd naar gelijke rechten tussen man en vrouw. Minister Williams wilde hierbij ook kwijt dat bij de eerstvolgende verkiezingen zich maar liefst 4 vrouwen kiesbaar hebben gesteld voor het parlement. Verder wenst hij een vruchtbare samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en met name het Nationaal Bureau Genderbeleid. Van Tokarijo mocht de bewindsman een presentje ontvangen namens  minister Soewarta Moestadja van Binnenlandse Zaken. Williams heeft ook werkbezoeken gebracht aan de ministeries van Buitenlandse Zaken en Onderwijs en Volksontwikkeling.

error: Kopiëren mag niet!