ProCMS lijdt SRD 10.000 schade door diefstal

Het ICT-bedrijf ProCMS aan de Indira Gandhiweg heeft ruim SRD 10.000 schade geleden vanwege een inbraak in de zaak. Dit gebeurde in de nacht van 16 op 17 mei. De zaak is gevestigd ter hoogte van de Shri Hanumanschool. ProCMS-manager Karun Bihari vertelt aan Dagblad Suriname dat niet alleen nieuwe spullen gestolen zijn uit de zaak, maar ook apparaten en toestellen van derden die ter reparatie waren aangeboden. ‘De schade van SRD 10.000 is een grote klap voor ons’, zegt hij. ‘Er zijn telefoontoestellen, zowel nieuw als tweedehandse, gestolen. Toestellen van de merken Nokia, Samsung Galaxy (mini), BlackBerry, Motorola en LG. fototoestellen van de merken Kodak en Polaroid zijn ook gestolen. Computermonitors en een grijze laptop van het merk Toshiba is de zaak ook kwijt. ‘Al ons kasgeld is weg, zowel in SRD als US$.’
Bihari vraagt de gemeenschap medewerking om de daders in beeld te brengen. ‘Camerabeelden van de dag ervoor zijn door ons bekeken en wij hebben een vermoeden. Maar de zaak is bij de politie van De Nieuwe Grond dus wij kunnen nog niks zeggen. Als iemand tips heeft of te maken krijgt met 1 van deze items die te koop wordt aangeboden, verzoeken wij dat ze contact maken met het dichtstbijzijnde politiestation.’ De zaak is in behandeling bij politie van bureau De Nieuwe Grond.
Asha Gajadien-Bhagwat                

error: Kopiëren mag niet!