Verkeer in Meerzorg drastisch gewijzigd

Verkeer in Meerzorg drastisch gewijzigdHet verkeer in Meerzorg Commewijne is drastisch gewijzigd. Automobilisten mogen vanuit de Manjadam niet meer richting Meerzorg rijden, maar zijn verplicht links af te slaan naar de Wijdenboschbrug. Rechts afslaan vanuit de Manjadam is verboden. Dit is door middel van borden ook duidelijk gemaakt. Rechtsaf mag alleen ingeslagen worden in de Bakapasi. Automobilisten die vanuit Paramaribo komen en rechts willen afslaan, kunnen dit uitsluitend doen via de Bakapasi. Gisterochtend onthulde de districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta-Bink, de verschillende eenrichtingsborden van deze wegen. Hoewel in de afgelopen periode de gemeenschap door middel van advertenties is voorbereid op de wijzigingen in het verkeer, ontstond er enige verwarring onder verschillende bestuurders.
De politie verleende gisteren enige tijd assistentie aan automobilisten. Een van hen zegt in een reactie dat hij het bord te laat zag. ‘Ik heb eerlijk gezegd het bordje niet eens gezien. Het is vlakbij de bocht en bovendien zie je eerst een reclamebord. Pas wanneer je om de hoek ben, zie je dat je niet erin mag’, aldus een automobilist. Hij zegt dat het project wel een goed initiatief is, daar de wegen vreselijk smal zijn en het meer dan onmogelijk leek met een tegenligger op de weg te rijden. ‘Het is wel even wennen, maar dat komt goed.’ De wijziging stond al anderhalf jaar in de planning, omdat zowel de Manjadam als de Bakapasi smalle wegen zijn.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!