Hindi-Popfinale nu op 31 mei in Anthony Nesty Sporthal

De voor 24 mei geplande Hindi-Popfinale, welke in het Flamboyant Park zou worden gehouden, is definitief verschoven naar vrijdag 31 mei 2013 en zal nu worden gehouden in de Anthony Nesty Sporthal. Surinaamse tekstdichters en componisten zijn sinds vorig jaar opgeroepen en in de gelegenheid gesteld om één of meerdere composities op te sturen. Er zijn 12 uitgekozen voor de  finaleronde op vrijdag 31 mei. De bedoeling van dit allereerste Hindi-Pop Festival is om de creativiteit onder de Surinaams Hindostaanse artiesten te helpen bevorderen. Initiatiefnemers Dinesh Malhoe en Riaz Ahmadali zijn al ruim anderhalf jaar bezig met alle voorbereidingen.
De Bollywood-zanger Babul Supriyo en de bekende zanger Shahied Wagidhosain uit Nederland zijn uitgenodigd door de organisatie om ook zitting te nemen in de jury. De volgende personen staan met hun compositie in de finale: Toefail Alibaks, Fariz Barsatie, Sachin Bhikharie, Priya Jewan, Radjinder Lakhichand, Arnold Malahe, Viresh Oedietram, Kris Ramjas, Satish Sewgobind en Jan Soebhag.
Zoals eerder aangegeven, wordt dit contest gehouden in het kader van de viering van 140 jaar Hindostaanse Immigratie in Suriname en zal daarom, met medewerking van enkele potentiële sponsoren, geheel gratis toegankelijk zijn voor een ieder. Elke bezoeker zal wel verplicht zijn om een consumptiebon van SRD 10 te kopen bij de ingang.

error: Kopiëren mag niet!