‘U gaat de tweede hersenen en ogen en oren moeten zijn

Vijftien MDG youth officers en negen districtscoördinatoren hebben gistermiddag uit handen van minister Ismanto Adna van Sport en Jeugdzaken en MDG-ambassadeur Faisel Abdoelgafoer hun MDG installatiecertificaten ontvangen. Met deze handeling hebben de 24 jongeren aangegeven om samen met MDG-ambassadeurs Faisel Abdoelgafoer en Jilian Kromosoeto zich in te zetten voor de acht MDG-doelen. Abdoelgafoer drukte de jongeren op het hart om zich vooral voorbeeldig te gedragen en zich op een waardige wijze te profileren. Volgens de MDG-ambassadeur hebben deze jongeren thans een hele zware job. Abdoelgafoer vroeg de 15 MDG youth officers en de 9 districtscoördinatoren verder om een goede samenwerking te hebben met de MDG-ambassadeurs en het ministerie van Sport en Jeugdzaken. ‘Schroom niet om u ideetjes met ons te delen.’
 
Minister Adna drukte de jongeren op het hart dat zij vooral ondersteunend moeten zijn naar de MDG-ambassadeurs. ‘U gaat de tweede hersenen en de ogen en oren moeten zijn voor de MDG-ambassadeurs en de jeugdambassadeurs.’ De bewindsman vroeg de jongeren ook om breeddenkend en proactief te zijn en om adviserend en toetsend op te treden wat betreft het beleid van de regering over de jongeren en MDG-doelen. Volgens de minister hebben deze jongeren een waakhondfunctie. De 24 jongeren zullen volgens de minister ook begeleid en getraind worden, opdat zij kunnen doorgroeien.
 
Widjai Ganesh
 

error: Kopiëren mag niet!