Geweldenaar gaat voor 4 ½ jaar de bak in

Micheal Moestadja is veroordeeld tot 4 ½ jaar met aftrek wegens het plegen van openlijk geweld en beroving. Hij wordt verdacht van beroving van een taxichauffeur. Moestadja was samen met zijn mededader in een taxi gestapt aan de Waterkant. Zij reden mee met de chauffeur en op een bepaald moment haalde Moestadja een vuistvuurwapen tevoorschijn en bedreigde de taxichauffeur daarmee. De chauffeur werd gesommeerd om uit te stappen. Hij werd beroofd en vervolgens gekneveld en geblinddoekt. De criminelen plaatsten de chauffeur op de achterbank. Hierna reden de daders naar Texaco Latour. Daar trachtten zij een van de pompbedienden van zijn geld te beroven. De pompbediende zette zijn leven op spel en worstelde met een van de rovers. Het bleef bij een poging tot beroving.
Advocaat Shefanie Amirkhan had tijdens haar pleidooi naar voren gebracht dat de verdachte een keurige proceshouding had. Hij heeft volledig meegewerkt aan het onderzoek. Uit het rapport van de deskundige blijkt dat het gepleegde feit aan de verdachte in iets mindere mate moet worden aangerekend.  De vervolging had een strafvoorstel van 5 jaar met aftrek gedaan.
Kantonrechter Sieglien Wijnhard nam alle omstandigheden in overweging en week uiteindelijk af van de eis. Zij legde Moestadja een straf op van 4 jaar en 6 maanden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!