Ontvluchting gevolg van ernstige onderbezetting PID

De twee gedetineerden, de 26-jarige Noeguera Soares en Rodriques Martins, zagen op woensdag 17 april 2013, dus een maand geleden, kans om uit de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan (PID) te ontvluchten. Tot de dag van vandaag zijn zij niet aangehouden. Van hen ontbreekt elk spoor. Middels onder meer opsporingsadvertenties in de kranten probeert de Justitiële Dienst van het KPS de ontvluchte gedetineerden nu te achterhalen. De hulp van de gemeenschap wordt ingeroepen. De ontvluchting wordt toegeschreven aan het feit dat er niet genoeg penitentiaire ambtenaren (pa’s) beschikbaar zijn voor de noodzakelijke dienstverlening.
Van een betrouwbare bron is vernomen dat dagelijks 15 pa’s zich melden bij de Moederbond in plaats van aan het werk te verschijnen. Er is dus sprake van een ernstige onderbezetting van de dienst, welke bovendien zelf gecreëerd wordt door de bond van de pa’s. De bron verklaart met nadruk dat indien er dagelijks voldoende ambtenaren op het werk zouden verschijnen,  de ontvluchting nimmer zou hebben plaatsgevonden. Of de desbetreffende verantwoordelijke pa’s van de dag van de ontvluchting aansprakelijk zijn gesteld voor hun onzorgvuldig optreden, is niet bekend.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!