Telefonische oplichting viert hoogtij

De laatste tijd wordt de politie van de afdeling Fraude geconfronteerd met tal van aangiften van personen, die slachtoffer zijn geworden van telefonische oplichting. Er wordt aan hen gevraagd of ze een aanvraag hebben lopen voor een perceel of een vuurwapen. Als zij dit beamen wordt aan hen voorgehouden, dat hun stukken al in de afrondende fase verkeert en hiervoor dan een bepaald bedrag moeten betalen. De bedragen variëren tussen de US$ 3.000 en US$ 5.000. Dit bedrag moeten zij dan ergens bij een taxibedrijf deponeren of laten ophalen. Namen van bekende personen bij het openbaar ministerie (OM), alsook van het ministerie van RGB worden door de oplichter genoemd. De politie roept hierbij personen op, die slachtoffer zijn geworden van deze oplichter om aangifte hiervan te doen bij de afdeling Fraude, die ondergebracht is op het politiebureau Munder. Ook het slachtoffer van de Washingtonstraat wordt gevraagd zich in verbinding te stellen met voornoemde afdeling. Uiteraard doet de politie een beroep op de samenleving om zich niet laten beetnemen door criminelen .

error: Kopiëren mag niet!