Inbreker schrijft elfde vonnis op zijn naam

De 38-jarige Otto Abrahams is ter zake poging tot diefstal middels braak veroordeeld tot 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Kantonrechter Robby Praag achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Uit de  administratie en de inlichtingenstaat van de verdachte blijkt dat hij reeds 10 keren is veroordeeld. Dit wordt dus  genoteerd als zijn elfde vonnis. Op die bewuste dag had de verdachte zich toegang verschaft tot een woning. Hij haalde de keuken overhoop. De inbreker werd op heterdaad betrapt en de bewoner schakelde gelijk de politie in. Abrahams zei dat hij flink mishandeld is geworden door de bewoner. Hij gaf de magistraat te kennen dat hij niets had kunnen wegnemen. Hij was nauwelijks in de ruimte toen hij door de aangever werd betrapt. Abrahams bood zijn verontschuldigingen aan. Hij gaf toe dat hij in de fout is gegaan en beloofde beterschap.
De Openbare aanklager, Roline Gravenbeek, gaf aan dat de verdachte nog in zijn proeftijd zit. Hij was voor het laatst in 2011 veroordeeld. Desondanks waagt hij de kans om zich schuldig te maken aan strafbare feiten. Het OM rekwireerde een straf van 12 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!