Aanmeersteigers rechteroever Commewijne nog steeds niet gerenoveerd

Het ministerie van Openbare Werken heeft na een jaar nog steeds niet de moeite genomen om de aanmeersteigers van de plantages aan de rechteroever van de Commewijnerivier te renoveren. Ruim een jaar terug hebben de bewoners van onder andere de plantages Kroonenburg en Johanna Margaretha het ministerie gevraagd om de in erbarmelijke staat verkerende aanmeersteigers te renoveren. De steigers bestaan uit losse en verrotte planken met grote gaten en zakken diep in het water. VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing heeft na zijn bezoeken aan de bel getrokken, echter schijnt het ministerie geen haast te hebben, ‘hoewel reeds in de begrotingen van 2012 de aanmeersteigers voor elk SRD 1 miljoen zijn begroot’. Girjasing zegt dat het niet een alledaags verschijnsel is van het ministerie dat het nalaat zijn plichten na te komen. ‘Deze regering zit al drie jaren, maar wat hebben ze allemaal gedaan? Als je zelf gaat naar de steigers, dan zie je onder welke omstandigheden men moet leven daar. Niemand die er wat aan doet. Dagelijks steken er mensen van daaruit met de boot en dagelijks moeten ze langs een aanmeersteiger die hun dood kan worden. Men gaat totaal niets doen, totdat iemand in één van de gaten valt een ongeluk krijgt en komt te overlijden, of wanneer een zwangere vrouw die dringend naar de dokter moet, een ongeluk krijgt’, zegt Girjasing.
De VHP’er zegt dat het ministerie ‘meester is geworden in het ophalen van trenzen en goten in de regentijden, echter laat men het afweten als het gaat om andere infrastructurele werken’. ‘Kijk maar, water zat. Overal zitten we met water. Wat doen ze’, vraagt Girjasing. De steigers vormen een belangrijk infrastructureel hulpmiddel voor de bewoners, daar ze dagelijks van deze bruggen gebruik maken om over te steken naar Alkmaar om hun landbouw- en veeteeltproducten aan de man te brengen. Tevens moeten de bewoners via dezelfde steigers oversteken om een bezoek te brengen aan de RGD-arts. Artsen vertikken het nog steeds om de oversteek naar deze plantage te doen, daar reeds eerder een RGD-arts is komen te vallen op de steiger, waardoor een ieder nu weigert om patiënten te behandelen op Kroonenburg.

error: Kopiëren mag niet!