Scholen binnenland worden uitgebreid en gerenoveerd

Scholen binnenland worden uitgebreid en gerenoveerdOnder het second Basic Education Improvement Program (Beip) van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling zullen – ter bevordering van het basisonderwijs – renovatie en uitbreidingswerkzaamheden op scholen en bij woningen voor leerkrachten in het binnenland plaatsvinden. De werkzaamheden betreffen zowel openbare scholen als scholen van het Bijzonder Onderwijs. Op 10 mei 2013 zijn de desbetreffende contracten met de aannemers getekend voor de uitvoering van de eerste fase van de werkzaamheden. Deze contracten betreffen de renovatie en/of uitbreiding van scholen en leerkrachtenwoningen op de volgende scholen: de OS Apoera, de St. Thomas Moore school te Washabo, de OS Bigi Poika, de St. Theresia school te Moengo, de Fred Murray school te Moengo, de Antoniusschool te Galibi, de OS Ricanau Mofo, de Daketieschool te Pete Ondro en de scholen te Pusugrunu, Duwata en Wanhatti. Daarnaast zullen de woningen van de leerkrachten die werkzaam zijn op de Gerardusschool te Albina worden gerehabiliteerd. De werkzaamheden moeten volgens planning in oktober 2013 zijn afgerond.

error: Kopiëren mag niet!