Advocaat ziet geen bewijs geleverd in mensenhandelszaak

Advocaat John Moerahoe kan zich niet terugvinden in de eis van de vervolgingsambtenaar in de mensenhandelszaak van Marcel K., Tonny T. en Claudine K. Hij gaf aan dat het bewijs niet gebaseerd kan worden op sec de verklaring van het slachtoffer. De raadsman betitelde de verklaring van het slachtoffer als te zijn inconsistent, onsamenhangend en bovenal onbetrouwbaar. Volgens de verdediging is het bewijs niet wettig en overtuigend geleverd dat zijn cliënten Claudine K. en Tonny T. zich schuldig hebben gemaakt aan mensenhandel en het hebben van gemeenschap met een jeugdige. Volgens de raadsman zijn er geen factoren van mensenhandel aanwezig.
Volgens de advocaat was het meisje vrijwillig meegegaan met haar vriend, Marcel K. Zij huurden een appartement bij Tonny. Wat zij in de 2 weken tijd daar heeft gedaan, is niet de verantwoordelijkheid van Tonny. Als zij daar per dag 4 tot 5 mannen heeft gemasseerd moet dat niet aan zijn cliënten worden verweten. Volgens het slachtoffer is zij zowel door Claudine als door Tonny seksueel misbruikt. De raadsman verzocht de kantonrechter om voorbij te gaan aan het geneeskundig rapport van het slachtoffer. Het slachtoffer was reeds op haar twaalfde seksueel actief.
De officier van justitie persisteerde bij haar strafvoorstel. Zij heeft tegen Tonny T. en Marcel K. 5 jaar met aftrek gevorderd en tegen Claudine 4 ½ jaar met aftrek. Zij gaf aan dat Tonny het meisje verborgen hield toen de politie op zoek was naar haar. Als Tonny niet op de hoogte was dat het meisje nog minderjarig was, waarom stuurde hij het meisje dan naar Opa Doeli. Hij was volgens het OM ervan op de hoogte dat het meisje 14 jaar oud was. De verdachte Marcel heeft misbruikt gemaakt van de situatie van de huiselijke omstandigheden van het meisje. Op 30 mei dupliceren de raadslieden. De verdachten blijven in voorarrest.
Saskia Bandhan               

error: Kopiëren mag niet!