‘Vp houdt zich niet aan belofte stopzetting onderhandse gunningen’

Vicepresident Robert Ameerali heeft zich niet gehouden aan de belofte die hij heeft gemaakt om geen onderhandse gunningen meer toe te laten. Dit blijkt uit een recente missive die dateert van de maand maart 2013. Er is wederom een onderhandse gunning gedaan ten behoeve van het ministerie van Openbare Werken. Uit de missive blijkt dat er een bedrag van ruim SRD 800.000 wordt vrijgemaakt voor het herindelen en inrichten van de werkruimten van de directeur Civieltechnische Werken van het ministerie van Openbare Werken. De missive is ondertekend door vicepresident Robert Ameerali. Deze onthulling deed VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien. In een interview met Dagblad Suriname zegt hij dat dit de zoveelste gunning is zonder een openbare aanbesteding en waarbij er geen duidelijke gunningscriteria zijn gebruikt. ‘Één van de schandalen bij het aantreden van deze regering was de renovatie van de werkkamer van de minister van Openbare Werken, Ramon Abrahams. Toen het verhaal uiteindelijk eruit kwam, bleek uiteindelijk dat het niet alleen om zijn werkkamer ging, maar de hele vleugel. Nu is er bij de rvm de renovatie van een andere kamer goedgekeurd in maart. De president moet nu komen verantwoorden waar alle staatsmiddelen naar toe gaan’, zegt Gajadien.
De VHP’er zegt dat er een onderzoek moet komen wie verantwoordelijk is voor de onderhandse gunningen, omdat het effect hiervan voelbaar is in de economie van Suriname. Gajadien zegt dat er vermoedelijk veel geld in omloop is dat overgaat in de consumptieve sfeer en niet in de productiesector. ‘Waar projecten voor SRD 30 miljoen afgerond kunnen worden, worden ze gegund voor SRD 60 of  SRD 70 miljoen. Dat bedrag van SRD 40 miljoen gaat niet naar de productie. Deze uitgaven leggen een enorme druk op de deviezenvoorraad en gaan in de consumptieve sfeer’, aldus Gajadien.
Het oppositielid zegt dat het uitgavenpatroon van de regering zeker aangepast dient te worden en dat zeker de president hiervoor verantwoordelijk is. ‘Het is de president die verantwoordelijk is voor wat er allemaal gebeurt in het land. De president ontslaat en benoemt ministers. Als de president niet in staat zal zijn om op te treden dan wel correcties te plegen, dan zal deze regering als één van de meest corrupte de historie ingaan’, meent Gajadien. Hij hoopt dat er gepaste maatregelen genomen worden om de economie van Suriname beheersbaar te houden.
Seshma Bissesar
 

error: Kopiëren mag niet!