Kavesh Kalka kampioen Rukhmania snelschaaktoernooi

Schaakvereniging Rukhmania organiseerde een open aspiranten snelschaaktoernooi voor de opkomende jeugdschakers. De schakers zijn allemaal vanaf het niveau Stap 2 naar boven en konden elkaar in een Round-Robin toernooi bekampen. In totaal kwamen 8 schakers in actie waarbij het speeltempo 10 minuten per persoon was.
Het werd een spannend toernooi waarbij na 7 rondes Kavesh Kalka en Shaief Chashawa gelijk aan kop stonden met 6 punten elk. Om een kampioen aan te wijzen waren 3 barragepartijen van 5 minuut nodig. Kalka wist de eerste alsook laatste partij te winnen en kon daardoor met de eer strijken. Arno Marwad, Shiwa Kalka en Glenn Town eindigden op een gedeelde 3e plaats. Na tie-breaks mocht Marwad de 3e plaats claimen.
Voor de toppers werd er ook een minitoernooi georganiseerd. John Ramdat Tewarie, Akshay Kalka, Manish Ramjiawan en Vickey Ramdat Tewarie hebben hieraan deelgenomen. John boekte een 100% score door van de overige schakers te winnen. Vickey werd 2e met 2 punten, Ramjiawan 3e met 1 punt en Kalka was de hekkensluiter met 0 punt.

error: Kopiëren mag niet!