Livorno Boys opent Copa Dijkveld met winst op Kisto’s Catering

1 Livorno BoysDe tweede speeldag van de Copa Dijkveld werd gekenmerkt door spannende partijen. Zowel in poule A, B als D hadden we topwedstrijden. Poule C was vrij. In poule D speelden ploegen hun eerste wedstrijd. De derby tussen Livorno Boys en Kisto’s Catering trok veel aandacht. Het werd een open wedstrijd, waarbij ploegen constant in de aanval gingen. Livorno Boys trok aan het langste eind en won met 3-2.
Reeds na 6 minuten kwam Livorno Boys op een 1-0 voorsprong via Riaaz Alibaks. Hij omspeelde goalie Avinash Magnon en schoot het eerste doelpunt binnen. Na 20 minuten spelen kwam Kisto’s Catering langszij middels Cedric van der Leuv, die Livorno-goalie Sunil Mangal versloeg. Maar voor rust kwam Livorno Boys op 3-1 door twee doelpunten van Antoine Hasselnook. In de tweede helft werd er fel gestreden door beide ploegen. Bij Livorno Boys was Iwan ‘Baiwa’ Ave de gevaarlijke man. Keer op keer zette hij op voor zijn ploeggenoten, maar die verzuimden te scoren. In blessuretijd scoorde Kisto’s Catering nog de 3-2 via Romario Susana, maar hierna was er geen tijd meer. De andere wedstrijd in deze poule ging tussen Swit Na Bal en FC Lelydorp. Swit Na Bal won met 6-2, na een 2-0 ruststand. Genschel Apoeka (2x), Valentino Kiele (2x) en Steven Lavenberg (2x) scoorden voor de winnaar. Bij Lelydorp kwamen de goals van Jonathan van der Erf.
In poule A waren er twee belangrijke wedstrijden op programma. FC Interpul kwam uit tegen SV Tuns. Tuns moest winnen om kansen te maken op de volgende ronde. De jongens afkomstig van het westen des lands begonnen ook goed. Orpheo Fraser bracht ze na 23 minuten spelen op 0-1. Bij Interpul werden er schoten gelost op het doel van Tuns, maar doelman Kevin Dwarkasing stopte alles. In de tweede helft pleegde Interpul enkele wissels en hun spel begon vlotter te gaan. Na 32 minuten spelen maakte Awinash Laldharie de gelijkmaker (1-1). Uit een scrimmage voor het doel scoorde Marnix Brown de 2-1 voor de jongens van de Puljhunweg. Met nog 2 minuten te spelen schoot Helmut ‘Bere’ Beukenhout met een strak diagonaal schot de 3-1 voor Interpul. Tuns scoorde in blessuretijd nog de 3-2 via de speler David Uden. Blessi Boyz won met 5-3 van Dreamteam, na een 4-2 ruststand. Na 3 minuten stond het 0-1 voor Dreamteam middels een goal van Dennis Gallon. Binnen 10 minuten hierna scoorde Blessi Boyz 4 doelpunten via flitsende combinaties. Lerby Abauna, Donovan Bona (2x) en Samuel Pikientio brachten de jongens van Latour op 4-1. Voor rust kon Gregory Dulder de stand reduceren naar 4-2 voor de ploeg van Ramgoelam. In de tweede helft kwam Dreamteam op 4-3 middels Gianny Bree. Tenslotte maakte Abauna de 5-3 voor Blessie Boyz. In deze poule is Tuns uitgeschakeld, de andere 3 ploegen strijden voor twee plekken in de kwartfinales.
In poule B ging de topper tussen de kampioenskandidaten Inter Mix en Limbe Boys. Het werd een mooie wedstrijd, die reeds na een kwartier bepaald was. Worento Pique opende de score voor Limbe Boys, Herly Kasan maakte na 15 minuten spelen gelijk. In de resterende minuten kregen beide ploegen kansen, maar de goals kwamen niet meer. Survivors uit Meerzorg herstelde zich van de 5-0 verlies in de eerste wedstrijd tegen Inter Mix. In de tweede wedstrijd won ze met 5-0 van Carmax. De goals van Survivors kwamen van Raoel Badloe (3x) en Suraj Chirmoti (2x). Carmax is uitgeschakeld, de andere ploegen strijden voor de nummer 1 en 2 positie.

Stand poule A  

#

Team

W

Pt

V

T

 

1

Blessi Boyz

2

4

8

6

 

2

FC Interpul

2

4

6

5

 

3

Dreamteam

2

3

6

6

 

4

Tuns

2

0

3

6

 
Stand poule B  

#

Team

W

Pt

V

T

 

1

Limbe Boys

2

4

8

1

 

2

Inter Mix

2

4

6

1

 

3

Survivors

2

3

5

5

 

4

Carmax

2

0

0

12

 
Stand poule C  

#

Team

W

Pt

V

T

 

1

Adonai

1

3

3

1

 

2

Toofan

1

3

1

0

 

3

Wilhelmina

1

0

0

1

 

4

Sea Breeze

1

0

1

3

 
Stand poule D  

#

Team

W

Pt

V

T

 

1

Swit Na Bal

1

3

6

2

 

2

Livorno Boys

1

3

3

2

 

3

Kisto’s Catering

1

0

2

3

 

4

FC Lelydorp

1

0

2

6

 

Programma zondag 12 mei 2013:
Poule   Tijd         Wedstrijd
C         11.30u    Adonai – Wilhelmina
D         12.30u    FC Lelydorp – Livorno B.
C         13.30u    Toofan – Sea Breeze
D         14.30u    Swit Na Bal – Kisto’s Cat.
A          15.30u    Interpul – Dreamteam
A          16.30u    Blessi Boyz – Tuns
Vrij: poule B

error: Kopiëren mag niet!