Start Copa Dijkveld: FC Interpul geeft 3-1 voorsprong uit handen tegen Blessi Boyz

De eerste editie van de Copa Dijkveld is van start gegaan op het Kedarveld te Highway. De openingswedstrijd werd gespeeld tussen Blessi Boyz en FC Interpul uit poule A. Het was Blessi Boyz, de jongens van Latour, die de score openden na 12 minuten spelen via de speler Samuel Pikientio (1-0). Uit een scrimmage voor het doel kon Richard de Lisle de gelijkmaker scoren voor Interpul (1-1). Dit werd ook de ruststand. Meteen na aanvang van de tweede helft kwam FC Interpul van de omgeving Puljhunweg op voorsprong hoogte via Bianto Belliot (1-2). Uit een snelle combinatie bracht Awinash Laldharie de jongens van Interpul op een 1-3 voorsprong. Er restten nog 20 minuten in deze wedstrijd en Blessi Boyz gooide alles in de aanval. Dat leverde ook doelpunten op. In de 34ste minuut maakte Gregory MacDonald de 2-3. Met nog 6 minuten te spelen scoorde wederom MacDonald de gelijkmaker. De andere wedstrijd in poule A tussen Dreamteam en SV Tuns werd met 3-1 gewonnen door Dreamteam van Ramgoelam. Shaquille Libretto (2x) en Gianny Bree scoorden voor Dreamteam. Orpheo Fraser maakte het doelpunt van Tuns.
Zestien ploegen strijden voor de hoofdprijs, een prachtige en kolossale trofee. Op de eerste speeldag vielen er 27 doelpunten in de 6 partijen. Er wordt gespeeld in 4 poules, waarbij poule D vrij was op de eerste speeldag. In poule B vielen er grote scores, waarbij de ploegen van Inter Mix en Limbe Boys uithaalden naar hun tegenstanders. Inter Mix won met flitsend spel van Survivors met 5-0. De ruststand was 1-0. Silvanus Adang, Roche Huur en Herly Kasan (3x) waren de goalgetters bij de ploeg uit de omgeving Vredenburg. Limbe Boys uit Para was heer en meester tegen de jongens van FC Carmax. Na een 4-0 ruststand won ze met 7-0. Stephen Kensenhuis werd de grote man met 4 goals. Ook Benito Comvalius, Serverio Cronie en Miquel Eduards pakten een goal.
In poule C was er een vrijwel gelijkopgaande wedstrijd tussen Adonai van Toekomst en Sea Breeze, de jongens van langs de Surinamerivier te Anton Dragtenweg. Het enig verschil was dat Adonai zijn kansen in meer doelpunten kon omzetten. De tactisch goed spelende Sea Breeze verzuimde te scoren op cruciale momenten. Voor Adonai scoorden Cavier Sandolie (2x) en Mas Rowens. Rivelino Kabenda vond het net voor Sea Breeze. SV Toofan uit Accaribo was met 1-0 beter dan SV Wilhelmina uit de gelijknamige straat uit Vredenburg. Na een half uur spelen scoorde Mohamed ‘Ako’ Toerab het gouden doelpunt voor Toofan.
De tweede speeldag is op zondag 5 mei. Dan staan er vanaf 11.30 uur wederom zes wedstrijden op programma. Poule C is vrij op deze dag.

Programma zondag 05 mei 2013
Poule  Tijd        Wedstrijd
D         11.30u    Swit Na Bal – FC Lelydorp
B          12.30u    Inter Mix – Limbe Boys
A         13.30u    FC Interpul – Tuns
D         14.30u    Livorno Boys – Kisto’s Catering
B          15.30u   Survivors – Carmax
A         16.30u   Blessi Boyz – Dreamteam
Vrij: poule C

 

error: Kopiëren mag niet!