PLO voorstaander GPS

De voorzitter van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie, John Mahadewsingh, staat niet onwelwillend tegenover het plaatsen van GPS-apparaten in de lijnbussen. Mahadewsingh ziet het als een heel positieve ontwikkeling. Hij is altijd voorstaander geweest van controle van overheidszijde, omdat zij als particuliere organisatie het niet alleen aankunnen.
Met het plaatsen van GPS-apparaten in de bussen kunnen het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme en de PLO controle uitoefenen op de bussen. Met dit systeem zal eveneens nagegaan kunnen worden of de buschauffeurs zich houden aan de maximumsnelheid. Ook kan men dan op elk moment nagaan waar de concentratie van bussen zich bevindt en ook welke bussen wel of niet hebben gereden. Met GPS aan boord kunnen ook de zogenaamde ‘borobussen’ slagvaardig aangepakt worden.
Mahadewsingh geeft wel aan dat de apparaten door de overheid bekostigd moeten worden, omdat de bushouders het zelf niet kunnen aanschaffen. Het plaatsen van de GPS is een ‘baby’ geweest van vicepresident, Robert Ameerali. Kort na zijn aantreden had hij kenbaar gemaakt dat alle bussen zullen worden voorzien van GPS.
Inmiddels is een aantal bussen van het Nationaal Vervoers Bedrijf al voorzien van een GPS-apparaat.

error: Kopiëren mag niet!