Long en maag politieagent beschadigd bij gewapende beroving

De politieman R. Jhinkoe, tewerkgesteld op politiepost De Nieuwe Grond, is maandagavond slachtoffer geworden van een gewapende beroving op de weg naar Atjoni. Volgens informatie die Dagblad Suriname heeft bereikt, blijkt dat het schot de ene long en een deel van de maag heeft beschadigd. De artsen hebben direct operatief ingegrepen. De situatie van R.J. is stabiel.
De agent was met verlof en ging met een groep naar het binnenland. Op de terugweg richting Paramaribo hadden zij een nare ervaring. Op de weg lag een boomstam dwars, waardoor ze niet verder konden. De groep was bezig de boom te verwijderen van het wegdek, toen twee gewapende Brazilianen uit het bos stormden en schoten afvuurden met hun jachtgeweren. De politieman R.J. werd getroffen door drie kogels: twee in de buikstreek en een op zijn linkerarm. De overige heren zijn niet geraakt. Zij hebben de politie ingeschakeld.
In gesprek met Dagblad Suriname zegt de Gewestelijk Politiecommandant van Brokopondo, Regene Doua, dat ze na de melding gelijk hun manschappen er op afgestuurd hebben. De schietpartij en de beroving vonden plaats ter hoogte van km 23 in een zijstraat van de weg naar Atjoni. Doua zegt dat de zijweg niet gemakkelijk begaanbaar was. De criminelen hebben opzettelijk een boom laten vallen om hun slag te slaan. De rovers hebben 300 gram ruwgoud, SRD 5000 en het dienstwapen van R.J. buitgemaakt.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!