Lage productie vermindert winst Newmont

Het eerste kwartaal van 2013 is niet zo best geweest voor de goudmultinational Newmont Mining. De winst is met 36% teruggevallen mede door de verminderde productie. Newmont is de tweede grootste goudproducent ter wereld na Barrick Gold. Het bedrijf dat van plan is in Suriname ook goud te mijnen, is de afgelopen kwartalen gestruikeld met lage productie en hogere kosten. De terugval van de goudprijs eerder deze maand heeft ook de rating van dit bedrijf bij Standard & Poor’s negatief beïnvloed. Newmont maakte in het eerste kwartaal dit jaar een winst van US$ 315 miljoen in tegenstelling tot de US$ 490 miljoen een jaar geleden. Newmont heeft een principeakkoord bereikt met de regering Bouterse voor het mijnen van goud in een joint venture met de Staat Suriname in het Merian-gebied. Daarbij heeft Suriname 25% van de aandelen in zijn bezit.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: