Ex-werknemer vrijgesproken

R.H., die als werknemer van de Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft gewerkt, werd gisteren vrijgesproken. Hij werd ervan verdacht materialen zoals masten, bedradingen en lampen te hebben weggenomen van EBS. De magistraat gaf aan dat er geen adequate administratie is bijgehouden waaruit zou kunnen blijken van waar de masten of andere goederen zijn verduisterd. De getuigen verklaarden op de zitting dat de lampen en de bedradingen wel te koop zijn in andere zaken. Over de gewisselde mast, die geplaatst was op het erf van een man, is niet gebleken dat die mast gestolen is uit een van de magazijnen van de EBS. De rechter achtte het bewijs niet geleverd en sprak de werknemer vrij.
Het Openbaar Ministerie had een straf van 12 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, gerekwireerd. Volgens officier van justitie Niermala Maikoe zijn twee getuigen gehoord die in het nadeel van de verdachte een verklaring hebben afgelegd. De openbare aanklager achtte heling wettig en overtuigend bewezen. R.H. was reeds eerder in vrijheid gesteld. Hij was op elke zitting aanwezig
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!