Mensenhandelzaak verdaagd

De mensenhandelzaak, waarin Marcel K. Tonny T. en zijn buitenvrouw Claudine K. terecht staan, is verdaagd naar 9 mei. Kantonrechter Alida Johanns vond het noodzakelijk om de verdachte Tonny nader te horen, omdat zijn advocaat, Lygia Palmburg, tijdens haar pleidooi aangaf het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren. Dit, vanwege het feit dat de verdachte volgens zijn raadsvrouw zich niet schuldig zou hebben gemaakt aan verberging van het minderjarig kind. De magistraat begrijpt uit het pleidooi van de raadsvrouw dat de verdachte in zijn verdedigingsbelang is geschaad. Vanwege dit aspect vond de magistraat het nodig om de verdachte en eventuele getuigen nader te horen. Advocaten Shefani Amirkhan en Lygia Palmburg konden hun pleidooi gisteren wel houden. Echter werd het pleidooi van advocaat John Moerahoe aangehouden. Op de volgende zitting kunnen de getuigen en de verdachte Tonny nader worden gehoord.
Advocaat Amirkhan pleitte voor vrijspraak. Zij gaf aan dat haar cliënt Marcel zich niet schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit. Hij ontkent de feiten vanaf het prille begint. Ook advocaat Palmburg had de magistraat verzocht om haar beide cliënten vrij te willen spreken. Op de afgelopen zitting eiste hoofdofficier van justitie Gracia Paragsing tegen de verdachten Tonny en Marcel elk een straf van 5 jaar en tegen de verdachte Claudine 4 jaar en 6 maanden met aftrek. Op 9 mei wordt de zaak verder behandeld. De verdachten blijven aangehouden.
Saskia Bandhan         

error: Kopiëren mag niet!