Parlement en Financiënminister bespreken vrijdag financiële situatie

Het parlement met name de leden van de vaste commissies Financiën en Staatsuitgaven onder leiding van commissievoorzitter en NDP-parlementariër Rabin Parmessar, zal komende vrijdag een bijeenkomst hebben met de minister van Financiën Adelien Wijnerman over de financiële situatie in Suriname. Er zal nagegaan worden of er werkelijk een reden is voor paniek. Dagblad Suriname sprak Parmessar en hij zegt dat naar aanleiding van alle geruchten over de financiële situatie is besloten de koppen bij elkaar te steken. ‘Dit gaat ook op een geordend manier geschieden om negen uur op het ministerie. Er wordt een brede uiteenzetting gegeven over de situatie van het land en de leden hebben de ruimte om op de punten in te gaan als er onduidelijkheden zijn’, aldus Parmessar.
De parlementariër zegt verder dat ruis over een mogelijke instabiliteit van de economie schade kan berokkenen aan de financiële sector en daarom het noodzakelijk is dat er klaarheid wordt gebracht in de kwestie. Hij zegt dat pas na de uiteenzetting vrijdag er conclusies getrokken kunnen worden. ‘Ik wil niet afgaan op roddels en overpeinzingen. Ik wil eerst de situatie doornemen en naar aanleiding hiervan zal ik mijn conclusies trekken. Ik wil niet voorbarig zijn’, aldus Parmessar die vindt dat er zeker transparantie aan de dag moet worden gelegd.
De NDP-parlementariër wil ook niet ingaan op de geruchten al zouden de minister van Financiën en de minister van Openbare Werken, Ramon Abrahams, met elkaar in conflict zijn geraakt om diens exorbitante uitgaven op het ministerie. ‘Ik heb niet gemerkt dat er wrijvingen zijn tussen de ministers. Ik zit als parlementariër in de commissies en mijn taak is te dealen met de minister van Financiën’, aldus het commentaar van Parmessar. Hij vindt dat de coalitie de regering wel kritisch volgt. Volgens Parmessar heeft de kritiek van de coalitie ertoe geresulteerd dat er veranderingen zijn doorgevoerd bij de laatst behandelde begrotingen en de goudovereenkomst met Iamgold.

error: Kopiëren mag niet!