Keukens naschoolse opvang Commewijne niet uitbetaald

De keukens van de naschoolse opvang in Commewijne zijn sinds december niet  uitbetaald voor het leveren van voedsel aan verschillende scholen. Dat melden enkele keukenhouders aan Dagblad Suriname. ‘Wat we nu moeten doen, is zelf voor de kosten opdraaien, maar het wordt moordend voor ons. We zijn vanaf de aanvang van het project alleen uitbetaald voor de maanden oktober en november. Daarna hebben we nooit meer wat gehoord over uitbetalingen’, aldus een van de keukenhouders.
In een vraaggesprek met Dagblad Suriname bevestigt de coördinator van de naschoolse opvang, Ann Sadi, dat er geen betalingen zijn verricht sinds de maand december. ‘We hebben al reçu’s ontvangen van de maand december en ik weet zeker dat we betaald zullen worden’, zegt ze zelfverzekerd. Ze weet echter niet te vertellen of er ook voor de maanden januari tot en met maart zal worden uitbetaald. Volgens Sadi is er niets aan de hand en was al reeds bij de aanvang van het project aan de keukenhouders meegedeeld dat de uitbetalingen gaan via een bepaald proces. ‘Ik heb niet gezegd dat de mensen maanden moeten wachten op hun geld. Ik weet zeker dat ze zullen worden uitbetaald’, geeft ze als reactie op de vraag of er tijdens de betalingsregelingen ook termijnen waren bijgevoegd en of er staat aangegeven dat men maandenlang moet wachten op de uitbetalingen.
‘Het is niet gemakkelijk voor ons. Eerst waren het de leerkrachten die niet uitbetaald werden en nu moeten wij uitbetalingen ontberen. Het lijkt alsof men niet weet waarmee men bezig is en alsof dat heel project niet goed is voorbereid. Vanaf de aanvang van dit project hebben we steeds problemen’, zegt een andere keukenhouder geërgerd. Ze zegt te twijfelen of ze wel verder zal koken, omdat nu niet zeker is of ze haar investering wel terug zal krijgen. Volgens Sadi  hebben de keukenhouders echter niet te klagen en beweert ze zelfs dat er wel wordt betaald voor de aangeleverde groenten en andere producten aan de verschillende keukens. Dit wordt echter ten stelligste ontkend door de keukenhouders. ‘Wij zijn het die opdraaien voor de kosten. Wij moeten zien hoe we dat allemaal klaarspelen. Op deze manier komt de structuur en de continuïteit in gevaar’, merkt ze op.
Hoewel er wordt geklaagd over de uitbetalingen wordt op de verschillende scholen wel gezorgd voor voedsel. Dat constateerde de redactie nadat ze poolshoogte nam op enkele van de scholen op Meerzorg en Nieuw-Amsterdam. Het is onduidelijk of de overheid landelijk heeft nagelaten om de betalingen aan de keukens te voldoen. Geen van de andere coördinatoren van de rest van de districten waren bereikbaar voor commentaar.
 

error: Kopiëren mag niet!