Kerkelijke organisatie: ‘Ons hoofddoel is niet het beperken van artiestenshows’

De Vereniging van Volle Evangelie en Pinkergemeenten in Suriname (VVEPS) komt hoogstwaarschijnlijk niet in het geweer tegen de komst van zangeres Rihanna in Suriname. Zij is evenals rapper Rick Ross gelieerd aan de illuminatie en op het internet worden duistere betekenissen van haar songteksten uitgelegd, ‘maar zij haalt geen vrouwen neer zoals Rick Ross. Ons hoofddoel als VVEPS is overigens niet het beperken van artiestenshow’, zegt bestuurslid Irving Chin Sie Jen.
De VVEPS is behoorlijk besproken nadat zijn voorzitter Steve Meye tijdens een persconferentie heeft gewaarschuwd op de mogelijke gevolgen zoals het in trans raken van mensen als Rick Ross op 6 april in Suriname optreedt. De bezorgdheid is dat de rapper een satanist zou zijn en vrouwen neerhaalt. De show heeft toch plaatsgevonden en hierbij is VVEPS-voorzitter Steve Meye behoorlijk bekritiseerd ook door Surinaamse artiesten.
Chin Sie Jen zegt dat die kritiek verwachtbaar was en om een gehaal en getrek te voorkomen, is er niet op gereageerd. ‘We kennen drie type mensen die op informatie reageren. De eerste groep zal altijd fouten zoeken en vinden in die informatie, de tweede groep zal iets zoeken achter de persoon die de informatie brengt en de derde groep die gaat de boodschap echt verwerken. Wij focussen op die derde groep’, zegt Chin Sie Jen. Hij wijst erop dat het Andre Kamperveen Stadion tijdens het optreden van Rick Ross materiele schade heeft geleden. Zo erg dat het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond een huurverbod overweegt.
Daarnaast is het verwachtbaar dat het in trans raken van leerlingen/personen Suriname nog een tijdje zal achtervolgen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en de overheid zijn hierover bezorgd en op 2 mei wordt een symposium hierover gehouden om tot oplossingen te komen. Ondertussen heeft showorganisator Ronnie Brunswijk aangekondigd dat Rihanna op 6 augustus in Suriname optreedt, echter is haar gezondheidsconditie momenteel niet stabiel.
De VVEPS is formeel in 2011 opgericht, met als doel de belangen van het volle evangelie en de pinkstergemeenten te behartigen. Daarnaast kan de organisatie standpunten innemen en kenbaar maken over zaken die mis gaan in de samenleving.
 

error: Kopiëren mag niet!