Nationale gebedsdag voor kinderen op zaterdag 20 april

nationale gebedsdag oor kinderenGezien het feit dat het aantal zelfmoorden in Suriname hoger ligt dan de verkeersslachtoffers zoals hoogleraar Tobi Graafsma van de Anton de Kom Universiteit onlangs aangaf, is het de hoogste tijd om meer aandacht te schenken aan het geestelijk welzijn van ons volk. De neerwaartse spiraal moet worden gekeerd. Moreel verval ligt op de loer. Voor blijvende en duurzame verbetering is het verreweg het beste om te beginnen bij de kinderen. De Stichting Weid Mijn Lammeren heeft opgemerkt dat voorgangers, leerkrachten, ouders en opvoeders bezorgd zijn over het geestelijk welzijn van de kinderen van Suriname en terecht ook. Er komen veel negatieve invloeden af op de jeugd. Het is een bijna onmogelijke zaak om jongeren hier helemaal tegen te beschermen. Gelukkig is het wel mogelijk om kinderen en tieners te wijzen op de gevolgen van risicovol gedrag, zodat zij de juiste keuzes kunnen maken.
‘Kinderen en jongeren hebben liefde, tijd, en aandacht nodig. Ook hebben zij geestelijk onderwijs en begeleiding nodig om nee te kunnen zeggen tegen de verleidingen van drugs, alcohol, vrije seks, criminaliteit en ander risicovol gedrag. Er zijn anno 2013 helaas nog veels te veel kinderen en jeugdigen die opgroeien onder moeilijke instabiele huiselijke omstandigheden en daardoor dagelijks verwaarlozing en misbruik moeten ondergaan.’ Op zaterdag 20 april organiseert Stichting Weid Mijn Lammeren een nationale gebedsdag voor kinderen. Het is de bedoeling dat er op deze dag voor en met kinderen zal worden gebeden. Het voornemen is om in gebed, ondersteund door diverse christelijke denominaties, de kinderen van Suriname op te dragen aan de Almachtige. Kinderen, geestelijke leiders en bidders uit alle districten zullen zich verzamelen om van 10.00 tot 12.00 uur ’s morgens voor te gaan in de Congreshal. Daarna zullen tot 4.00 uur in de middag op het Onafhankelijkheidsplein creatieve gebedsworkshops en andere activiteiten plaatsvinden voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar. De Nationale Gebedsdag voor Kinderen wordt ondersteund voor de VVEPS, de Centrale Kerkenraad, het Surinaams Bijbelgenootschap en de EBGS.

error: Kopiëren mag niet!