Ex-militairen sluiten gelederen

Ex-militairen sluiten gelederenEr bestaat geen tweedracht meer binnen de ex- militairen die hebben gestreden in de periode 1985-1991. De twee leiders Waldo Jameson en Renato Cyres hebben de strijdbijl begraven. Deze mededeling werd gisteren gedaan door Jameson tijdens een persconferentie te Riverside. Opvallend was dat Cyres afwezig was. Volgens Jameson kon Cyres niet aanwezig zijn, omdat hij ‘andere verplichtingen had’. Er ontstond tweedracht, omdat de groep Jameson het vertrouwen in voorzitter Cyres had opgezegd. Volgens de groep behartigde Cyres slechts zijn eigen belangen.
Het is bij de ex- militairen doorgedrongen dat zij de handen in elkaar moeten slaan, willen zij dat hun wensenpakket geïmplementeerd wordt. Woordvoerder Jameson zegt dat zij gelederen ook hebben gesloten uit respect voor de president, die persoonlijk heeft geïntervenieerd.
Jameson geeft aan dat de huidige minister van Defensie niet galant omgaat met de belangen van de ex- militairen. Zij hebben zich enorm gestoord aan berichtgeving in een lokale krant, waarin de bewindsman hen bespreekt met het woord ”gasten”. In tegenstelling tot deze minister zijn zij vol lof over ex- minister Ivan Fernald. Volgens de woordvoerder krijgen zij geen ruimte van minister Lamure Latour. Hij heeft aangegeven zijn eigen pad te volgen en dat is niet in goede aarde gevallen bij de ex- militairen.
Voorts is er op de persconferentie aangegeven dat het oorlogsrecht van de ex-militairen wordt geschonden. ‘Zij hebben oorlog gevoerd, ook al was het een burgeroorlog. Zij leven met trauma’s en er wordt niet veel voor hen gedaan qua begeleiding.’ Jameson meent dat zij door opeenvolgende regeringen tekort zijn gedaan. De ex- militairen komen zaterdag weer bijeen om aan te geven welke stappen er verder genomen zullen worden voor lotsverbetering van deze mannen.

error: Kopiëren mag niet!