Raymond "Hallelujah" Joval komt ondernemen in Suriname

6 RaymondDrievoudig voormalig wereldkampioen boksen, Raymond “hallelujah” Joval geeft gehoor aan de oproep* van president Desire Bouterse – dat Surinamers waar ook ter wereld voorgoed of tijdelijk terugkeren naar Suriname – om het land te helpen opbouwen. Raymond Joval zal samen met zijn compagnon Giovanni Reingoud (ondernemer) een viertal projecten in Suriname starten. Middels deze projecten moet het gemakkelijker worden voor Surinamers in het buitenland en sympathisanten met Suriname, om te participeren in de opbouw van ons land.
Het eerste project is een crowdfund platform waarop goede ideeën door Surinamers en sympathisanten met Suriname gefinancierd en gerealiseerd kunnen worden middels giften, investeringen en leningen. Crowdfunding is nieuw in Suriname maar is naar schatting in 2012 wereldwijd goed geweest voor circa 2,8 miljard dollar. In 2011 was dit nog 1,5 miljard dollar.
Hierop sluit ook een onderzoek van Deloitte aan, wat recent is verschenen onder de naam “Technology, Media & Telecommunications Predictions 2013″.
Het tweede project is een online carrière platform waarop studenten en professionals in verbinding worden gebracht met de werkgevers in Suriname. Zo wordt het ook voor het kader van Surinaamse komaf in het buitenland inzichtelijker welke functies in Suriname voor hun passend kunnen zijn.
Project nummer drie wordt een online video hosting/distributie platform waarop artiesten, tv,- film, en documentairemakers hun producties kunnen showcasen. Via een tal van tools kunnen zij op het platform het nodige doen om de doelgroep voor de productie te bereiken, en zelf ook te verdienen naar populariteit. Hiermee moet de muziek,- en filmindustrie een enorme boost krijgen. Diversiteit is kracht, alle Surinaamse producties op één plek is de moeite waard bezocht te worden.
Het vierde project is een up-to-date Trainingskamp & Spiritueel centrum waarin Joval zijn talenten als professioneel sportman zal gebruiken om mensen met overgewicht in het binnen en buitenland weer fit en slank te krijgen. Dit zal de toerisme erg goed doen met de VS dichtbij Suriname. Maar denk ook aan het WK 2014 in Brazilië, Suriname is een goede uitvalbasis indien de juiste faciliteiten beschikbaar zijn.
De uitdaging is groot en des te meer een motivatie voor de trainer en coach om dit tot een succes te brengen. Eerder in 2001 heeft Joval met een budget van fl. 30.000 een succesvol boksevent georganiseerd. Sindsdien heeft men de potentie erkend en was de weg open voor dergelijke kick(boks) evenementen. Joval is er zeker van dat de huidige projecten net zo baanbrekend zijn en het huidige klimaat rijp is voor welwillende ondernemers. Joval heeft niet stilgezeten, er is al veel programmeerwerk verzet en het coachen van toppers zoals ‘Innocent’ ging ook verder.
Joval zal in september Suriname een bezoek aandoen. ‘Het vertrek van mijn voorouders uit Afrika gebeurde buiten mijn wil, het vertrek uit Suriname was buiten mijn wil, mijn terugkeer echter is geheel uit vrije wil en samen zullen wij onze bijdrage leveren, wij nodigen investeerders uit om rond te  tafel te gaan, Suriname is ons land, en een prachtig land inderdaad, so be
good and participate!’ Binnen enkele maanden zal het Crowdfund platform gelanceerd worden. De overige projecten zullen niet lang op zich laten wachten. Reingoud is reeds in het land om rond de tafel te zitten met belangrijke sponsors en investeerders die nodig zijn om niet alleen Suriname, maar ook de Caricom deel te maken van deze mooie ontwikkelingen. Geïnteresseerde partijen kunnen zich aanmelden.
 

error: Kopiëren mag niet!