Coalitie en oppositie delen zorgpunten gouddeals

NPS-voorzitter Gregory Rusland is blij dat zowel coalitie als oppositie belangrijke zorgpunten met betrekking tot de gouddeals deelt met de gemeenschap. ‘Dat die zorgpunten  met name gedragen worden door belangrijke leden van de coalitie geeft een geruststellend gevoel’, zegt Rusland. ‘Buitenparlementaire reacties in de afgelopen weken zijn namelijk afgedaan als te zijn afbrekende kritiek ‘uit een ondeskundige hoek’. Het was vooral een coalitieparlementariër die de deals steeds ophemelde en ze het predicaat gaf van ‘de beste deals door Suriname ooit gesloten’. Rusland is er zeer tevreden over dat het totale parlement de zaken in de deals vanuit een nationale optiek probeert te  benaderen en ook de coalitie zich ervoor openstelt om verbeteringen door te voeren,  daar waar ze nodig zijn.’
Rusland kan zich terugvinden in de zorgpunten zoals de arbeidsomstandigheden en urenregeling, de wijze van financiering van het project, de areas of interest, waarbij belangrijke gebieden betrokken zijn, en de kwestie van de royalty’s waarbij men een flat rate van 6 procent heeft afgesproken, terwijl eerder een percentage gold van meer dan 6 procent bij gunstige ontwikkelingen in de sector. De politicus vindt het opmerkelijk dat Suriname’s inzet van iets meer 100  miljoen US$, zoals vrachtvaart in 2010 bij de gewijzigde Surgold deal, thans gestegen is naar meer dan 300 miljoen, met grote consequenties voor de staatfinanciering. ‘De punten van zorg nopen inderdaad tot heronderhandelen. We mogen de samenleving niet storten in een avontuur’, zegt Rusland.

error: Kopiëren mag niet!