Samat winnaar Henry Sjoewarmo Damtoernooi

De dammer Bhona Samat is winnaar geworden van het Henry Sjoewarmo Damtoernooi georganiseerd door damvereniging Welgedacht C. In verband met de 50ste jaardag van Sjoewarmo, lid van damvereniging Welgedacht C en penningmeester van de Surinaamse Dambond (SDB), werd dit toernooi georganiseerd. Hij stelde ook alle prijzen ter beschikking, alsook de snacks en drank. Bhona Samat werd de kampioen met 21 punten. Chanderbhan Bansi werd tweede met 20 punten, terwijl Faroek Naipal de derde plaats opeiste met 19 punten. Santkumar Anroedh bezette de vierde plaats met 18 punten, terwijl Krish Orie en Jahir Adjam elk 17 punten hadden. Op deze dag werd er ook een knock-out toernooi gespeeld met 20 dammers. Hiervan werd Johan Sakimin kampioen, Lofernus Leonar semikampioen en Fariek Naipal demikampioen.
De damvereniging Welgedacht C hield onlangs ook haar eerste sneldamtoernooi voor het jaar in verband met Phagwa en Pasen. Aan dit toernooi namen 16 dammers deel. Kampioen werd Johan Sakimin met 12 punten, gevolgd door Krish Ori met 11 punten. Santkumar Anroedh en Faroek Naipal volgden met elk 9 punten.

error: Kopiëren mag niet!