Verkrachtende stiefvader gaat voor 5 jaar achter slot en grendel

De 42-jarige Johan L. gaat voor 5 jaar achter slot en grendel, omdat hij zijn 12-jarige stiefdochter heeft verkracht. De verdachte heeft het meisje op 2 momenten misbruikt. De tante van het meisje, die het een en ander ter ore kwam, deed aangifte. Echter werd de aangifte toen niet serieus genomen. De verdachte werd naderhand aangehouden toen het meisje op 13-jarige leeftijd vervroegd beviel van een doodgeboren kindje. De kinderarts constateerde onregelmatigheden. Zij schakelde de politie in en zodoende kwam deze zaak aan het licht.
De openbare aanklager, Carmen Rasam, eiste 5 jaar gevangenisstraf tegen de stiefvader, ondanks zijn ontkenning.
Advocaat Shefani Amirkhan constateerde tegenstrijdigheden in de verklaring van het meisje. Het meisje gaf aan dat de verdachte haar een abortusmiddel had gegeven om te slikken en in te stoppen. In eerste instantie gaf het meisje te kennen dat haar stiefvader de medicijnen had toegediend; later kwam zij hierop terug en verklaarde dat zij het zelf had ingenomen. Ook constateerde de raadsvrouw dat het meisje en de verdachte zijn getest. Het blijkt dat het meisje hiv-positief is en de verdachte negatief. De advocaat trok de verkrachting in twijfel. Zij gaf aan dat indien het verhaal van de verkrachting waar zou zijn, de test bij haar cliënt ook positief moest uitwijzen. De raadsvrouw verzocht de rechter om de verdachte van de gehele tenlastelegging vrij te spreken.
De officier van justitie gaf in haar tweede beurt aan dat het niet veel uitmaakte wie de medicamenten heeft toegediend. De verdachte is ermee gekomen om zijn daden te verbergen. Ten aanzien van de hiv-testen gaf de vervolging aan dat tijdens haar 4 maanden zwangerschap is gebleken dat het meisje positief is. Eerder was zij niet besmet. Op de zitting verklaarde het meisje dat zij naderhand seks had gehad met haar vriend Sergio met wie zij samenwoonde. Zij was toen al bezwangerd door de vader. Het vermoeden bestaat dat zij tijdens haar zwangerschap besmet is. Wie de veroorzaker is, is niet duidelijk.
De advocaat vroeg zich echter wel af waarom haar cliënt is aangehouden en Sergio niet? De kantonrechter achtte de gevorderde straf passend en geboden. Johans moet met de beslissing van de rechter 5 jaar brommen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!