Een jaar cel voor seks met minderjarige

De 41-jarige Sonny T. is gisteren veroordeeld wegens verkrachting. In het afgelopen jaar heeft hij ettelijke malen een 11-jarig meisje seksueel misbruikt. Sonny was door de familie opgevangen omdat hij geen onderkomen had. De verdachte heeft geen vleselijke gemeenschap gehad, maar heeft het meisje handelingen laten plegen, waarbij er wel sprake is geweest van penetratie. Sonny gaf het meisje elke keer SRD 5 om de onzedelijke handelingen met haar te plegen. Een keer stond de jongste broer van het meisje erbij en heeft Sonny hem een dubbeltje aangeboden om hem weg te krijgen.
De openbare aanklager, Nirmala Maikoe, achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste een gevangenisstaf van 5 jaar met aftrek. Volgens het Openbaar Ministerie pleegde de verdachte de handelingen met de bedoeling zich seksueel te bevredigen. Hij werd door de familie opgevangen onder de nadrukkelijke voorwaarde dat hij de woning niet mocht betreden. Ondanks het verbod ging de verdachte toch in de woning en pleegde seksuele handelingen met het meisje. Sonny gebruikt af en toe drugs. Volgens het OM zal het meisje zeker lichamelijke schade hebben opgelopen.
Kantonrechter Daniëlle Karamatali gaf aan dat er ook in dit geval sprake is geweest van penetratie, omdat de verdachte gepenetreerd heeft in een lichaamsholte van het meisje. Tegen betaling van SRD 5 kon Sonny vrijelijk de gewraakte handelingen met haar plegen. Bovendien heeft het meisje dit tot het moment van ontdekking geheim gehouden. De magistraat achtte een straf van een jaar passend en geboden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!