Pertjajah Luhur wil tweede zetel Wanica

Pertjajah Luhur overtuigd van tweede zetel WanicaMet de aansluiting van de niet-Javaanse ‘broeders en zusters’ van Wanica is Pertjajah Luhur (PL) verzekerd van de tweede zetel in dit district, wanneer de verkiezingen in 2015 plaatsvinden. Dit is de stellige overtuiging van PL-voorzitter Paul Somojardjo. Hij sprak zaterdagavond tijdens de opening van een partij- en ontwikkelingscentrum annex volkswinkel te Koewarasan Serie C. Tegelijkertijd installeerde hij acht kernen. Somohardjo merkte op dat, gelet op zijn ervaring in de politiek, de NDP, de VHP en de PL elk zeker twee zetels zullen binnenhalen in Wanica. De vraag is wie de zevende en laatste zetel in dit district zal veroveren. Dat zal volgens hem in ieder geval niet gebeuren dankzij een mooi gezicht. “Anderen strooien met geld, maar wij zijn de sociale kracht!”, hield hij zijn gehoor voor. In dat kader noemde hij de pakketten ter waarde van SRD 45, die de partij voor SRD 30 verkoopt. “En als je ons belt, dan zijn we er voor het volk”, zei hij.
Verschillende sprekers van de Volksalliantie, waarin onder andere Pertjaja Luhur en Pendawa Lima zitten, kwamen aan het woord. Het ontwikkelingscentrum is volgens Pendawa Lima-voorman Raymond Sapoen, tevens minister van Handel en Industrie, een cadeau aan de gemeenschap van Koewarasan en moet als basis dienen om de tweede zetel in Wanica binnen te halen. Sapoen zag in de opkomst dat er nog steeds vertrouwen is in de zes parlementariërs en de drie ministers van de Volksalliantie. Zekerheid en vertrouwen zijn volgens hem schaars in politiek Suriname. “We zijn niet zwakker dan de NDP of de VHP in Wanica. We zijn sterk genoeg om die tweede zetel te veroveren”, aldus Sapoen.
Overige sprekers waren Soewarto Moestadja, Ronny Tamsiran, Hendrik Setrowidjojo, Suresh Algoe, Martha Djojosoeparto en Abigail Lie A Kwie.

error: Kopiëren mag niet!