Medaillewinnaars Marwina krijgen SRD 500 waardebon

De 7 atleten van de atletiekvereniging AV Marwina van Moengo die meegedaan hadden aan de Carifta Games op de Bahamas, zijn gistermorgen door de minister van Sport- en Jeugdzaken, Ismanto Adna, ontvangen. De atleten zijn met 6 medailles teruggekeerd, waaronder 2x goud, 2x zilver en 2x brons op de verschillende atletiekonderdelen. De medaillewinnaars hebben uit handen van de minister een waardebon van SRD 500 van Surisports gekregen ter motivatie. Atleet Miquel van Assen heeft het 33 jaar oude Carifta record verbroken en scherper gesteld op het onderdeel hinkstapspringen. Verder won hij ook goud op het onderdeel hoogspringen.
Al deze atleten komen uit een project dat 3 jaar geleden was opgestart door het ministerie met de inzet van de cubaanse trainer Lazaro Munder. Onderdirecteur Rudi Esajas die deze informatie gaf, merkte op dat wij nu de vruchten plukken van een investering die is gedaan in deze jongelui.
Voorzitter Letitia Vriesde van de Surinaamse Atletiekbond zei dat het haar goed stemt dat dit resultaat is bereikt, omdat zij weet dat het vorig jaar anders was ten tijde van de perikelen binnen haar organisatie. Zij merkte ook op dat er nog veel te doen is en dat de ogen in de nabije en verre toekomst is gericht op Rio 2016 en de andere regionale tournooien. Het is ook goed aan te geven, volgens de Atletiekbond voorzitter,  dat met het verbreken van het Carifta record op de hinkstapssprong door de atleet Miguel van Assen ons land meer bekendheid en het respect heeft gekregen binnen de regio.
Sportdirecteur Michael Watson zei in zijn spreekbeurt dat met deze prestaties het nu hoog tijd is om inhoud te geven aan de “School voor Talenten”, zodat deze en andere talenten uit andere takken van sport een aangepaste schoolopleiding en trainingstraject kunnen hebben.
Ook minister Adna vond dit een belangrijk moment. De technische samenwerking met Cuba werd in dit verband genoemd door de bewindsman. “Wij hebben geoogst wat wij drie jaar geleden hebben geplant” zei de minister, die direct ook opmerkte dat het een proces is geweest en dat ons topsport internationaal op de kaart is geplaatst.  Hiermee is ook een bewustwording gekomen dat deze gemeenschap in staat is om internationaal mee te tellen. Hij gaf ook nog aan dat een intergrale aanpak voor het identificeren en begeleiden van het talent op komst is en hij noemde daarbij ook het project “Hoe Fit is Suriname” in het traject.
 

error: Kopiëren mag niet!