Jofewa wint damontmoeting van Moengo

De Jongeren Federatie Wanica (Jofewa) heeft onlangs een damontmoeting gehad met jeugdigen van Moengo. Dit ter voorbereiding op de komende nationale jeugddamkampioenschappen, welke op 13 april zal aanvangen. Het bezoek aan Moengo had een tweedelig karakter, te weten om de jeugddammers van Jofewa voor te bereiden op de jeugddamkampioenschappen en om de damsport in Moengo een duw omhoog te geven. Jofewa won de damontmoeting van Moengo met 13-5. Er werden 9 partijen gespeeld. De dammers van Moengo willen ook deelnemen aan de nationale kampioenschappen, maar door gebrek aan financiën is hun verblijf en voeding in Paramaribo niet gegarandeerd. De Surinaamse Dambond is naarstig op zoek naar sponsors voor dit toernooi.
Jofewa doet per jaar een aantal districten aan om de damsport in deze gebieden te promoten. Zo wordt jaarlijks onder andere Nickerie, Marowijne, Brokopondo, Coronie en Commewijne aangedaan. Aan de komende jeugddamkampioenschappen zullen 12 dammers van Jofewa meedoen. Op Moengo werd ook een damsimultaanseance afwerkt door Jeugdkampioen Niaaz Salarbaks. Hij speelde tegelijk tegen 14 jeugdigen van Moengo. Salarbaks won alle 14 partijen.
Op zondag 7 april zijn de jeugddammers van Jofewa te bewonderen op Domburg. Aldaar zullen ze wedstrijden spelen tegen lokale dammers in het kader van de family day die georganiseerd is door de watersportvereniging The Friends.

Uitslagen damontmoeting Jofewa – Moengo:
# Jofewa Moengo

Uitslag

1 Sharwan Basdewsing Ehtan Asimia

0 – 2

2 Suradj Changoe Ansoelio Hardwijk

2 – 0

3 Rani Basdewsing Urjen Hardwijk

2 – 0

4 Viresh Sheonath Valentino Company

1 – 1

5 Rafael Sacco Steward Kodjomoi

0 – 2

6 Pawan Basdewsing Serginio Poina

2 – 0

7 Henk Sacco Presky Wielzen

2 – 0

8 Satish Chandai Gregory Olivier

2 – 0

9 Lofernus Leonar Uriel Apensa

2 – 0

 

error: Kopiëren mag niet!